anesthesia dentistry

A fogászat altatásban egy olyan szolgáltatásunk, amelyet elsősorban azoknak a pácienseknek ajánlunk, akik félnek a fogorvosi kezelésektől, vagy akik komplex, hosszú beavatkozásokra szorulnak. Az altatásos fogászat során a páciens végig alszik és semmit nem érez a kezelésből. Az altatást szakképzett altatóorvos végzi, aki folyamatosan monitorozza a páciens állapotát. Az altatásban elvégezhető bármilyen fogászati kezelés, legyen az foghúzás, fogtömés, gyökérkezelés, implantáció, vagy szájsebészeti műtét. Az altatásos fogászat előnyei közé tartozik, hogy:

  • Teljesen fájdalommentes és kényelmes, még egy tűszúrást sem érez
  • Multiple interventions can be performed with one anesthesia
  • No memory of the treatment remains
  • Safe and professional
  • Does not cause anxiety or stress

If you would also like to use our dental anesthesia service, please visit our dental clinic in Budapest in the 5th district, where we will inform you about the details of the procedure, the necessary examinations, and the costs of anesthesia. Do not let dental fear prevent you from having a healthy and beautiful smile. With dental anesthesia, you can also achieve dreamlike teeth without feeling anything from the treatment. Book an appointment today and enjoy the benefits of dental anesthesia.

Figyelem! Jelenleg éber szedálásra van lehetőség rendelőnkben!

Éber szedálás árai a következőek:

Kis műtéti csomag 1 órás műtétekhez: 90.000Ft
Nagy műtéti csomag 1-2,5 óra: 150.000Ft
All-on-4 csomag: 2,5órától a műtét végéig 280.000Ft

Az altatás és az éber szedálás összehasonlítása

Az éber szedálás egy olyan eljárás, amely során a páciens nyugtató és fájdalomcsillapító szereket kap intravénásan, amelyek egy könnyű, szorongásmentes, felszínes alváshoz hasonló állapotot idéznek elő. Az éber szedálás során a páciens képes kommunikálni az orvossal, megérti és végrehajtja a szóbeli utasításokat, és szinte teljesen elfelejti a kezelést. Az éber szedálás előnye, hogy gyorsan hat, nem jár mellékhatással, és szinte azonnal felszívódik a szervezetből. Az éber szedálás hátránya, hogy nem alkalmas minden páciensre, például légúti fertőzés, szívinfarktus, terhesség esetén nem javasolt.

Az altatás egy olyan eljárás, amely során a páciens teljesen eszméletlen állapotba kerül, és nem reagál semmilyen külső ingerre. Az altatás során a páciens életfunkcióit folyamatosan ellenőrizni kell, és speciális eszközökkel kell biztosítani a légzését és a keringését. Az altatás előnye, hogy lehetővé teszi a hosszabb, bonyolultabb, vagy fájdalmasabb beavatkozások elvégzését, és a páciens semmit sem érez és nem emlékszik a kezelésre. Az altatás hátránya, hogy nagyobb kockázatot jelent a páciens számára, és több időt igényel a felkészülés és a felébredés.

Összefoglalva, az éber szedálás és az altatás közötti különbség abban áll, hogy az éber szedálás során a páciens felszínesen alszik, míg az altatás során teljesen eszméletlen. Az éber szedálás kevésbé kockázatos és gyorsabb, mint az altatás, de nem minden esetben alkalmazható. Az altatás lehetővé teszi a komplexebb beavatkozások elvégzését, de nagyobb odafigyelést és előkészítést igényel. A fogászati rendelőnek ezeket a különbségeket figyelembe kell vennie, amikor a pácienseknek altatásos vagy éber szedálásos fogászati kezelést ajánl.

en_GBEnglish
Open chat
Üdvözlöm!
Miben tudok segíteni? Küldj üzenetet vagy telefonálj Ingyen!