Mennyibe kerül a fogkő eltávolítása?

Mennyibe kerül a fogkő eltávolítása? A töredéke annak ha nem távolítjuk azt el, és fogat kell pótolni szuvasodás miatt! A fogkő egy kemény, általában sárgás vagy barnás lerakódás a fogakon, amely ásványi anyagokat, ételmaradványokat és baktériumokat tartalmaz. A fogkő kialakulását a fogak felszínén lévő plakk mineralizációja okozza, ami a fogíny és a fogak közötti területen képződik.

A fogkő eltávolítása szükséges, mert a lerakódások hosszú távon problémákat okozhatnak. Először is, esztétikai problémát okoznak, mivel a fogakon sárga vagy barna foltokat hoznak létre. Emellett azonban a fogkő növelheti a fogszuvasodás és a fogágybetegségek kockázatát is. A fogkő eltávolításával a fogorvosok és dentalhigiénikusok segítenek megelőzni ezeket a problémákat.

Mennyibe kerül a fogkő eltávolítása?A fogkő eltávolítását számos módszerrel lehet végrehajtani. A leggyakoribb módja a fogorvosi tisztítás, amely során a fogorvos vagy dentalhigiénikus speciális eszközökkel, például ultrahangos depurátorral vagy air flowal távolítja el a fogkövet a fogakról. Ezen kívül léteznek otthoni használatra szánt fogkőeltávolító eszközök is, például elektromos fogkefék és fogköztisztító eszközök, de ezeke inkább megelőzés céljára valók.

Az árakról konkrét információért érdemes közvetlenül a fogorvosával vagy a fogorvosi rendelővel konzultálni. A Smile Expert fogkő eltávolítás árai árlistánkban megtalálható: Price list

Mennyibe kerül a fogkő eltávolítása? Függ attól, hogy depurátort vagy air flowt használunk!

A fogkő eltávolítása depurátorral rendelőnkben a következő lépésekből áll:

  1. Vizsgálat és értékelés: A fogorvos vagy dentalhigiénikus először megvizsgálja a fogakat és az ínyt, és értékeli a fogkő mennyiségét és eloszlását.
  2. Ultrahangos depurátor használata: A fogorvos vagy higiénikus ultrahangos depurátort alkalmaz, amely rezgéseket használ a fogkő fellazítására és eltávolítására. Az ultrahangos skála segít hatékonyan eltávolítani a fogkőt anélkül, hogy károsítaná a fogzománcot.
  3. Finomítás és polírozás: Miután a fogkő eltávolításra került, a fogorvos vagy higiénikus finomítja és polírozza a fogakat, hogy eltávolítsa a felületi foltokat és sima, fényes felületet hozzon létre.
  4. Tájékoztatás és tanácsadás: A fogorvos vagy higiénikus információt adhat a megfelelő szájhigiéniás gyakorlatokról, például helyes fogmosási és fogselyemhasználati technikákról. Tanácsot adhat továbbá arról is, hogyan lehet csökkenteni a fogkő kialakulását azáltal, hogy rendszeresen látogatja a fogorvost és betartja a megfelelő szájhigiéniás gyakorlatokat.

Fogkő eltávolítás air-flow-al

Az Air-Flow rendszer egy modernebb megközelítés a fogkő eltávolításának, amely hatékony és kímélő módon tisztítja meg a fogakat. Az Air-Flow rendszer levegőt, vizet és finom szódabikarbóna port használ, hogy eltávolítsa a fogakról a fogkövet és a lepedéket.

Az Air-Flow eljárás lépései:

  1. Felkészítés: A fogorvos vagy dentalhigiénikus először megvizsgálja a fogakat és az ínyt, hogy értékelje a fogkő mennyiségét és a tisztítás szükségességét.
  2. Szódabikarbóna por alkalmazása: Az Air-Flow rendszer porlasztófejét használva finom szódabikarbóna port fúj a fogakra és a fogak közötti területekre. Ez a por segít fellazítani a fogkőt és eltávolítani a felszínéről.
  3. Levegő és víz keveréke: Az Air-Flow rendszer azonnal levegőt és vizet is fúj a fogakra, hogy öblítse le a feloldott fogkövet és a lepedéket.
  4. Ultrahangos depurátor: Néha az Air-Flow rendszert kombinálják ultrahangos depurátorral is, hogy még hatékonyabban és alaposabban tisztítsák meg a fogakat.
  5. Finomítás és polírozás: Az eljárás befejező lépéseként a fogorvos vagy higiénikus finomítja és polírozza a fogakat, hogy eltávolítsa a felszíni foltokat és megadja nekik a sima, fényes megjelenést.

Az Air-Flow rendszer előnyei közé tartozik, hogy kevésbé invazív, mint más hagyományos módszerek, és gyorsan és hatékonyan távolítja el a fogkövet. Emellett a porlasztott szódabikarbóna segít a fogak fehérségének visszaállításában. Az Air-Flow rendszer használata során kevesebb víz és kevésbé szükséges a fogakat megérinteni, így az eljárás kímélőbb lehet az érzékeny ínyű vagy fogzománcú emberek számára. Az Air-Flow rendszer azonban nem mindig felel meg minden esetben, és a fogorvos dönti el, hogy melyik módszert alkalmazza a páciens egyedi szükségletei alapján.

Fontos megjegyezni, hogy a fogkő eltávolítás egy rutin eljárás, és az időszakos fogorvosi ellenőrzések részét képezi az általános szájhigiéniában. Mennyibe kerül a fogkő eltávolítása? Sokkal kevesebbe mint egy fogpótlás. Állcsontonként 10.000Ft a cikk írásakor (2023.11.10.). Az eljárás fájdalommentes, és a rendszeres ellenőrzések segíthetnek megelőzni a fogszuvasodást és más fogászati problémákat.

en_GBEnglish
Open chat
Üdvözlöm!
Miben tudok segíteni? Küldj üzenetet vagy telefonálj Ingyen!