Fogászati implantátum fajták

Fogászati implantátum fajták

Fogászati implantátum fajták

A fogászatban az implantátumokat több mint 40éve használják előszeretettel részleges és teljes foghiányok kezelésére. Mára a technológia fejlődésének hatására a fogászati implantátumok fényévekre vannak az első implantátumoktól minőségben és kialakításban. Napjainkban a fogászati implantátum beültetés egy gyors, egyszerű, rutin eljárásnak bizonyul a Smile Expert fogászat szájsebészei számára. Nem szeretnénk a régi implantátumrendszerek leírásával senkit untatni, ezért inkább azokról az implantátum fajtákról mondanánk pár szót, ami elérhető napjainkban is. A fogászati implantátum fajták két nagy csoportra oszthatóak:
1. Egyfázisú implantátumok
2. Kétfázisú implantátumok
Az egyfázisú implantátumokhoz az úgynevezett tűimplantátumok vagy miniimplantátumok tartoznak. Az ilyen implantátum fajtáknak az egyik része a csontszövetbe van, másik pedig kiáll az ínyből is. A Smile Expert fogorvosai ezt az implantátum fajtát kivehető fogpótlások stabilitásának növelésére használják, ugyanis a tűimplantátumok fejrésze gömb alakú, amibe bepattanó kivehető fogpótlást lehet készíteni. Egy negatívuma lehet ezen implantátum fajtáknak, mégpedig az, hogy ez a fém fejrész idővel elkophat, és cserélni önmagában nem lehet, csak a komplett implantátum cseréjével.
A kétfázisú implantátumok abban különböznek előbb említett társaiktól, hogy a csontba kerülő és az ínyből kiálló rész külön részeket jelentenek. A csontba beültethető rész maga az fogászati implantátum, az ínyből kiálló és az implantátum testébe csavarozható rész pedig egy úgynevezett implantátum fejrész. A két darabból álló konstrukció lehetővé teszi a fogászati implantátumon létrehozott fogpótlás cseréjét az implantátum eltávolítása nélkül, ami újabb szájsebészeti beavatkozásoktól kíméli meg a pácienst. Továbbá lehetővé teszi a csavaros rögzítésű fogpótlások használatát, ami sokkal biztonságosabb és pontosabb rögzítési forma az implantátumok világában.

A Smile Expert  fogorvosai elsősorban a kétfázisú implantátumokat ajánlják, amennyiben ez szakmailag kivitelezhető. Rendelőnkben használt implantátum fajták csakis a legjobb gyártóktól kerülnek beszerzésre, amilyen a Neodent és a Straumann. Ezekkel olyan magas precizitású komoly műtétek is kivitelezhetők, mint az All-on 4 technika és az azonnali terheléses implantáció. Amennyiben implantátumok segítségével tervezi pótolni hiányzó fogait vagy fogsorát és szeretne személyre szóló kezelési tervet kapni, kérem keresse fogorvosainkat a Smile Expert magánrendelőnkben Budapest belvárosában, az 5. kerületben.


hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözlöm!
Miben tudok segíteni? Küldj üzenetet vagy telefonálj Ingyen!