Fogászati szolgáltatásaink

Ha kell egy jó fogorvos!

Állkapocsizület diagnosztika Budapest belvárosában, az V. kerületben

Az állkapocsízület az egyik legbonyolultabb ízület az emberi szervezetben. Ezen ízületek mozgása révén jönnek létre a bonyolult rágási mozgások és a beszédkészség is (a nyelv és ajakfunkciókkal együtt). Ahhoz, hogy kényelmes, jól használható pótlást készíthessünk a páciensnek, elengedhetetlen némi gnatológiai ismeret.

Amennyiben nem vesszük figyelembe az ízület mozgásait és a kiegyensúlyozott harapási állapotokat, az új pótlással még árthatunk is a páciensnek.

A harapásvétel pontossága 80%-ban meghatározza a készülendő pótlás használhatóságát.

Milyen információkra van szükség a pontos harapásvételhez?

Elsősorban a felső rögzült állcsont azaz a maxilla pozícióját kell rögzítenünk arcív használatával.
Ilyenkor pontos információt tudunk adni a fogtechnikai labor részére az állcsont koponyán belüli elhelyezkedéséről, a fogak síkjáról a horizontális és vertikális síkoknál a középvonalról.
Ez elkerülhetővé teszi, hogy a páciens számára ferde fogsor készüljön el.

A maxilla arcíves rögzítését követően, meg kell határozzuk az alsó állkapocs (mandibula) viszonyát a maxillához viszonyítva. Erre a célra úgynevezett támcsapos regisztrátumot készít el a fogtechnika. Leginkább akkor van erre szükség, amikor nincsenek érintkező fogpárok (pl.: becsiszolás vagy foghiány miatt).

A támcsapos regisztrátummal meghatározzuk a kényelmes harapási magasságot és azt az egy pontot, amiben az alsó állkapocs a felsőhöz képest legoptimálisabban helyezkedik el. Ebben a pontban érzik legjobban magukat az állkapocs ízületei. Ezen infomármációk ismeretében készíti el a fogtechnikai labor a kényelmes, jól használható fogpótlást.


Komolyabb fogászati probléma esetén is kereshet minket, hiszen a rendelőnkben szájsebészeti  műtéteket is elvégzünk. Ilyen pl. a csontpótlás, fogpótlás, gyökércsúcs rezekció, bölcsességfog eltávolítás, arcüreg emelés.

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözlöm!
Miben tudok segíteni? Küldj üzenetet vagy telefonálj Ingyen!