Fogászati szolgáltatásaink

Ha kell egy jó fogorvos!

Fogászati implantátum beültetés Budapest belvárosában, az V. kerületben

Tartós és esztétikus megoldás foghiány esetén

A saját fogak megőrzése elsődleges szempont a mai fogászati kezelések közötti választáskor. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a fogtömés, a gyökérkezelés sem hozza meg a kívánt végeredményt. Ekkor kerülnek szóba a korszerű fogpótlási lehetőségek, melyek között messze a legnagyobb népszerűségnek a fogászati implantátum bizonyul. Az implantátum időtálló minőséget képvisel, és akár további fogpótlások is nyugodhatnak a beültetett fogon. A Smile Expertnél az implantátumokra életre szóló garanciát kapnak pácienseink.

Miért fontos az elvesztett fogak pótlása?

A fogászati implantátum egy gyakran választott megoldás a foghiány kezelésére. De mégis miért fontos az elvesztett fogak mihamarabbi pótlása? Milyen hátrányokkal járhat, ha elhanyagolja ezt a témát? Az elveszített fog helyén szinte biztosan elkezd csökkenni a csontmennyiség. A fog helyétől függően hangképzési és rágási nehézségekkel, majd ez utóbbiból adódóan emésztési problémákkal szembeülhetnek az érintettek. Persze ott van még az esztétikai hátrány, ami szintén rányomja a bélyegét az életminőség alakulására. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni, hogy amint a saját fog elvesztése, eltávolítása után az érintett terület engedi, gondoskodjon annak pótlásáról. A fogászati implantátum beépítés garantált megbízhatósággal, fájdalommentesen zajlik rendelőnkben.

Milyen előnyei vannak az implantátum választásának?

A fogbeültetés tulajdonképpen egy egyszerű fogpótlási módszer. A kezelés során egy műgyökér kerül beültetésre, majd erre helyezi rá a fogorvos az úgynevezett felépítményt, vagyis ténylegesen a műfogat. Ennek köszönhetően nincs szükség a saját fogak lecsiszolására, mint például a fogászati híd kialakításakor.

A modern fogpótlás sokféle lehetőséget rejt magában. A fogorvos pótolhat egyetlen hiányzó fogat implantátum beültetésével, de nyugodhat rajta foghíd, sőt, akár a teljes foghiány is megszüntethető alkalmazásával, méghozzá körhíd alapját képezve.

A Smile Expert tapasztalatai is azt mutatják, hogy a fogászati implantátum Budapest területén is nagy népszerűségnek örvend. Köszönhető ez a természetes hatásának, a szövetbarát anyag alkalmazásának, valamint a maximális kényelemnek amit a fogpótlás biztosít. A titánium implantátum speciális felületi kialakításának köszönhetően beépül a környező szövetekbe, így teherbírása többszörösen növekszik. Nem vált ki allergiás reakciót, ráadásul a korszerű tervezésnek köszönhetően a műfog maximálisan illeszkedik a fogsor többi eleméhez.

Fogászati implantátum fajták

Csonthiány esetén is van megoldás!

Az fogászati implantátum beültetésének fontos feltétele, hogy az elvesztett fog helyén elegendő csont álljon rendelkezésre. Itt jelentkezik a kockázata annak, ha sokáig nem történik meg a fogpótlás. Jó hír azonban, hogy az implantátum beültetése csonthiány esetén is megoldható, ugyanis a szájsebész fogorvos csontpótló anyaggal gondoskodik a szükséges csontmennyiség pótlásáról. A fogbeültetés előtti konzultációkor, a szükséges vizsgálatok elvégzésekor, a kezelési terv összeállításakor kerül sor az implantációra alkalmasság megállapítására.

Fájdalommentes fogászati implantátum beültetése a Smile Expertnél

A fogászati kezelésektől igen sokan tartanak, s számukra igazi rémálomnak tűnhet egy efféle szájsebészeti beavatkozás. A fogbeültetés a Smile Expertnél a korszerű érzéstelenítésnek köszönhetően teljesen fájdalommentesen zajlik.

Fogászati implantáció meneteA helyi érzéstelenítés után elsőként a fogorvos kialakít egy úgynevezett csontfészket, ebbe helyezi a műgyökeret. Ez tulajdonképpen egy csavar, amire majd rákerül a műfog. A páciens adottságainak és szájhigiéniájának függvényében arra is lehetőség van, hogy ne zárócsavarral zárja az implantátumot, hanem arra ínyformázó kerüljön. Ez elősegíti azt, hogy már az íny a leendő műfognak megfelelően gyógyuljon, ráadásul a műfog későbbi rögzítésekor már nincs szükség újabb bemetszésre az ínyen. A speciális műgyökér rögzüléséhez legalább 3-6 hónap szükséges, ezt követően a stabil alapokra kerülhet rá a műfog, és a kezelési tervben foglaltak szerint egyéb fogpótlási lehetőségek is.

Nyilvánvaló tehát, hogy az implantátum beültetéséhez többszöri megjelenés szükséges a fogorvosnál. Korántsem mindegy tehát, hogy milyen környezet és hangulat fogadja a pácienst. A fogászati implantátum budapesti  rendelőnkben emberközpontúan, maximális szakértelemmel, és főként fájdalommentesen zajlik. A végeredmény pedig a teljes fogsor jelentette kényelmi és esztétikai élmény ismételt megtapasztalása.


All on four és all on six implantáció elérhető rendelőnkben a teljes foghiány kezelésének az egyik legjobb módszerei.

hu_HUHungarian