Fogászati szolgáltatásaink

Ha kell egy jó fogorvos!

Fogkő eltávolítás Budapest belvárosában, az V. kerületben

Az egészséges fogsor és annak megőrzése az olyan alapvető tényezőkön is múlik, mint a szájhigiéniára való odafigyelés. Nem csak a megfelelő fogmosás áll ennek hátterében, hanem a rendszeres fogorvos látogatás is. A Smile Expertnél a szájhigiéniai kezelések között vezető helyet foglal el a fogkőeltávolítás, amire félévente tanácsos eljönni többek között a fogszuvasodás és a fogágybetegség megelőzése érdekében.

 Miért veszélyes ennyire a fogkő?

A fogakon lepedék keletkezik az étkezések alkalmával. Rendkívül fontos a fogmosás és a fogselyem használata, melyekkel csökkenthető a fogszuvasodás és a fogkő kialakulásának kockázata. Ugyanakkor a legnagyobb odafigyelés ellenére is előfordulhat, hogy fogkő jelenik meg. Ez nem más, mint a lepedék megkövült változata. Ha össze akarnánk hasonlítani a fogszuvasodással, akkor ez utóbbi a zománcot és a dentint támadja, a sokak által ismert sárgás fogkő viszont a tartószövegeket károsítja.

Az elmeszesedett plakk otthoni módszerekkel már nem eltávolítható, ezért érdemes a fogkő eltávolítást fogorvosainkra bízni. Az ultrahangos eszköznek és a hozzá kapcsolódó szakértelemnek köszönhetően a fogkőnek gyorsan búcsút lehet mondani.

Fogkő eltávolítás Budapesten, az V. kerületben: nem csak esztétikai okok miatt fontos!

A sárgás-barnás fogkő kellemetlen leheletet okoz és esztétikai szempontból sem a legelőnyösebb. Az igazi probléma azonban az általa okozott ínygyulladásban rejlik. A fogkő idővel irritálni kezdi a fogat és az ínyt. Ilyenkor tapasztalható fogmosáskor a sokak által jól ismert ínyvérzés. Mivel az ínygyulladás nem mindenkinél társul bíborvöröses színnel és fájdalommal, ezért a legtöbben nem is fordulnak időben orvoshoz ezzel. Amint azonban az egyre növekvő fogkő a fogak tartószöveteit is megtámadja, akkor már a felnőttkori fogvesztés kockázatáról beszélhetünk. Rendkívül fontos tehát, hogy a szemmel látható fogkő, vagy egyszerűen csak a fogmosáskor jelentkező ínyvérzés esetén is forduljon azonnal fogorvosainkhoz!

Hogyan előzhető meg a fogkő kialakulása?

Mint oly sok esetben, a fogkő kialakulása kapcsán is rendkívül fontos a prevenció. Vannak olyan tényezők, melyek felgyorsíthatják a folyamatot. A helytelen szájhigiénia, a fogselymezés elhanyagolása éppen olyan káros, mint a dohányzás, a rosszul záró tömések, hidak vagy koronák. Az összetorlódott fogaknál azok tisztítása is nehézkesebbé válik, ezért a fogkő is könnyebben megjelenik esetükben. A fogkő eltávolítás Budapest népszerű rendelőjében teljes körű hatékonysággal történik, s a szájhigiéniai kezelésnek köszönhetően a fogkő nem tud olyan mértékben elszaporodni, ami komolyabb fogászati megbetegedést vonna maga után.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyibe kerül a fogkő eltávolítása? Sokkal kevesebbe mintha nem távolítanánk azt el, hiszen ínybetegséget, fogszuvasodást okoz.


Air Flow másnéven sópolír, egy olyan polírozás, amely könnyedén eltávolítja a tea, kávé, bor, dohányzás és egyéb ételek okozta foltokat és elszíneződéseket.

A teljesen fájdalommentes kezelés lényege, hogy nagy nyomáson víz, természetes alapú por és levegő együttesét fújjuk a fogakra. Ez az eljárás gyorsan és gyengéden távolítja el az elszíneződéseket.

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözlöm!
Miben tudok segíteni? Küldj üzenetet vagy telefonálj Ingyen!