1db fogpótlás ára

A fogpótlás ára számos tényezőtől függ, például az alkalmazott anyagtól, a fogpótlás típusától és a fogorvosi rendelőtől, a fogtechnika minőségétől. A fogpótlás lehet korona, híd, protézis vagy implantátum. Az árak jelentősen változhatnak, az alkalmazott technológiák, a minőségi elvárások miatt.

Általánosságban elmondható, hogy a fogpótlások ára nem olcsó, és a minőség, az anyagok és az esztétikai szempontok mind szerepet játszanak az árképzésben.

Összességében elmondható, ha csak egy db fog hiányzik a legjobb és legdrágább az implantátum beültetés, hiszen nem kell lecsiszolni a szomszédos fogakat, továbbá a legtöbb esetben egy életre szóló megoldást jelent.

Korona esetében a szomszédos fogakat le kell csiszolni. Az árat befojásolja a korona anyaga. A legszebb a cirkon korona, hiszen ugyanolyan áttetsző mint az igazi fog, ezért majdnem észrevehetetlen. A fémkerámia korona pl. olcsóbb megoldás, de nem annyira esztétikus mint a cirkon.

Mind az implantátum beültetésre és a koronával történő fogpótlásra is konkrét ajánlatokat dolgoztunk ki, amit az árak menüpontban megtalál: ÁRAK

A fogpótlásnak további lehetőségei is vannak, és az alkalmazott módszer attól függ, hogy milyen típusú foghiányról van szó, illetve milyen igényeket támasztasz az esztétikai és funkcionalitási szempontokban. Néhány fogpótlási lehetőség:

 1. Korona:
  • Egyetlen fog pótlására használt, egyedi készítésű korona. Eltérő anyagokból készülhet, például kerámia, porcelán vagy fémből.
 2. Híd:
  • Több fog hiányát is pótolhatja, a szomszédos fogakra támaszkodva. Ez egy sor fogot foglal magában, és általában egy tartós vázra épül.
 3. Protézis:
  • Teljes vagy részleges fogpótlás, amely a fogak hiányos sorát pótolja. A részleges protézisek a hiányzó fogak közötti réseket töltik ki, míg a teljes protézisek az összes fogat pótolják az állkapocs egyik vagy mindkét részén.
 4. Implantátum:
  • Egy implantátum egy műanyag vagy fém „csavar”, amelyet az állkapocsba ültetnek be. Az implantátumra rögzített korona vagy híd pótolja a hiányzó fogat. Az implantátumok stabilabb és tartósabb megoldást kínálnak.
 5. Fogszabályozás:
  • Ha a foghiány a fogazat helyzetéből adódik, akkor fogszabályozó kezelés is szükséges lehet a fogak megfelelő pozíciójának visszaállításához.

Az optimális megoldás attól függ, hogy melyik fog hiányzik, függ az általános egészségi állapottól, az anyagi lehetőségektől, és az esztétikai preferenciáktól. Jelentkezzen be hozzánk rendelésre, egy ingyenes konzultáció keretén belül átbeszéljük a lehetőségeket!

Ha arra kíváncsi, hogy mennyibe kerül egy teljes fogsort pótolni 4 vagy 6 implantátummal, cirkon körhíddal, mindennel, kattintson ide: Teljes felső fogsor implantátum ára

ukUkrainian
Open chat
Üdvözlöm!
Miben tudok segíteni? Küldj üzenetet vagy telefonálj Ingyen!