Fogszabályozás

Fogszabályozás budapestenA fogszabályzás Budapest egyik legkeresettebb fogászati szolgáltatása, hiszen sokan szeretnének szép és egészséges mosolyt. Ha te is közéjük tartozol, akkor érdemes ellátogatnod a 5. kerületben található csúcskategóriás rendelőnkbe, ahol a legmodernebb eszközökkel és technikákkal várunk.

A rendelőnkben nemcsak a fogszabályzásra specializálódtunk, hanem más fogászati területeken is magas színvonalú ellátást nyújtunk. Szájsebészet, mikroszkópos fogászat, CT, saját fogtechnika – ezek mind a rendelkezésedre állnak, ha minket választasz. Így biztos lehetsz benne, hogy a fogaidat a legjobb kezekbe bízod.

A fogszabályozás célja, hogy a fogakat szép és egészséges helyzetbe állítsa, és javítsa a harapásfunkciót. A fogszabályozás többféle módon történhet, attól függően, hogy milyen problémát kell orvosolni, és milyen igényeket támaszt a páciens. A leggyakoribb fogszabályozó típusok a következők:

  • Rögzített fogszabályozók: ezek a fogszabályozók a fogakra ragasztott zárakból (bracketekből) és az azokat összekötő ívből állnak. Az ív feszültsége határozza meg, hogy milyen irányba és erővel mozgatják a fogakat. A rögzített fogszabályozók nem kivehetőek, és általában 1-3 évig kell viselni őket. A rögzített fogszabályozók lehetnek fém, porcelán vagy zafír anyagúak, illetve a fogak belső felületére ragasztott, láthatatlan kivitelűek is. A rögzített fogszabályozók előnye, hogy nagyon hatékonyak és sokféle problémát képesek megoldani. Hátrányuk, hogy nehezebben tisztíthatóak, és esztétikailag kevésbé kívánatosak lehetnek.
  • Kivehető fogszabályozók: ezek a fogszabályozók műanyag vagy fémvázból és rugalmas elemekből állnak, és a páciens maga tudja ki- és bevenni őket. A kivehető fogszabályozók általában napi 12-16 órát kell, hogy a szájban legyenek, és rendszeresen cserélni kell őket. A kivehető fogszabályozók főleg gyermekkorban alkalmazottak, amikor a fogak és az állcsontok növekedését kell befolyásolni. Előnyük, hogy könnyen tisztíthatóak, és kevésbé zavarják a beszédet és az evést. Hátrányuk, hogy kevésbé hatékonyak, és a páciens együttműködését igénylik.
  • Láthatatlan fogszabályozók: ezek a fogszabályozók átlátszó műanyag sínekből állnak, amelyek pontosan illeszkednek a fogakra, és fokozatosan alakítják át a fogsor helyzetét. A láthatatlan fogszabályozók kivehetőek, és általában 2-3 hetente kell új sínt kapni. A láthatatlan fogszabályozók előnye, hogy szinte észrevehetetlenek, és nem zavarják a beszédet és az evést. Hátrányuk, hogy csak kisebb torlódások és harapási rendellenességek esetén alkalmazhatóak, és költségesebbek, mint a hagyományos fogszabályozók.

Fogszabályzó szakorvosunk: Dr. Schuber Dóra

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem tanulmányaimat. Fő érdeklődési területem azoknak a beavatkozásoknak a végrehajtása, amelyek esztétikusabbá tehetik pácienseim mosolyát, ezért is lettem végül fogszabályzó szakorvos. Célom, hogy a legjobb tudásom szerint végezzem a munkámat, szeretem a kihívásokat, olyan ogakat széppé varázsolni, amiről már más lemondott. Mindig a tökéletességre törekszem. Hiszek a holisztikus páciensgyógyulásban, amely személyre szabott kezelési terveket alkalmaz. Számomra nagyon fontos, hogy pácienseim nyugodtak maradjanak és kényelmesen érezzeék magukat a kezeléseim során, ennek eredményeként elégedetten távozzanak és visszatérjenek hozzám.

A fogszabályozás folyamata rendelőnkben a következőképpen zajlik:

  • Először egy alapos fogászati vizsgálatot végzünk, amely során megállapítjuk, hogy milyen típusú és időtartamú fogszabályozásra van szükséged, és milyen eredményt várhatunk el.
  • Ezután elkészítjük a foglenyomatodat, amely alapján a fogtechnikusunk megtervezi a fogszabályozódat, vagy megrendeljük a láthatatlan fogszabályozó síneidet.
  • A fogszabályozó elkészülte vagy megérkezése után felhelyezzük vagy átadjuk azt neked, és elmagyarázzuk, hogyan kell tisztítani és ápolni.
  • Rendszeres kontrollvizsgálatokon ellenőrizzük a fogszabályozó állapotát és hatékonyságát, és szükség esetén beállítjuk vagy cseréljük azt.
  • A fogszabályozás befejezése után egy retenciós készüléket adunk neked, amely segít megőrizni az elért eredményt

A fogszabályzás Budapest területén nem olcsó mulatság, de rendelőnkben kedvező árakon kínáljuk ezt a szolgáltatást. Ha szeretnél többet megtudni a fogszabályzásról, vagy időpontot foglalnál, akkor hívj minket a megadott telefonszámon. Várunk szeretettel!

ru_RURussian
Open chat
Üdvözlöm!
Miben tudok segíteni? Küldj üzenetet vagy telefonálj Ingyen!