Fogászati szolgáltatásaink

Ha kell egy jó fogorvos!

All on four fogpótlás Budapest belvárosában, az V. kerületben

Fogászatunk egyik alapvető célja a páciens saját fogainak megőrzése. Az esztétikus tömések és a korszerű gyökérkezelés mind ezt igyekeznek megvalósítani. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a foghúzás bizonyul a legjobb döntésnek. Ilyenkor sem kell azonban elkeseredni, hiszen budapesti fogászati rendelőnkben implantátum alkalmazásával visszanyerhető a korábbi rágóerő és a fogsor teljessége.

Miért fontos az elvesztett fogak pótlása? 

A fogorvosok rendszeresen hangsúlyozzák, hogy az elvesztett fogak pótlására kiemelt figyelmet érdemes fordítani. Ha ugyanis ez nem történik meg, akkor a csontmennyiség csökkenni fog az érintett helyen, ami megnehezítheti a későbbi fogbeültetés folyamatát. A fogászati implantátum ugyanis a leginkább korszerű módja annak, hogy visszanyerje a teljes fogsor jelentette előnyöket.

A hiányzó fogak szerepét igyekeznek átvenni a mellettük levők, ami azok fokozott kopásához vezethet. Nem ritka az sem, hogy bedőlnek a hiányos részre, ami a fogsor rendellenes torlódását vonja maga után. A foghiány befolyásolja a beszédet, a rágást és ez által az emésztést. Persze leginkább szembetűnő a dolog esztétikai oldala, ami a magabiztosságra jelentős mértékben rányomhatja bélyegét.

Miért a fogbeültetés a legjobb választás?

A fogászati implantátum korszerű, stabil és esztétikus megoldásnak bizonyul. Akár egy életre megszüntetheti a foghiány jelentette gondokat, ráadásul bármilyen más fogpótlásnál kényelmesebb viseletet biztosít. A szövegbarát alapanyagok használata természetes szépségű végeredménnyel társul.

Nagy előnye, hogy nem csak egy-egy fog pótlásakor gondolhatunk rá, hanem a teljes foghiány esetében is remek választásnak bizonyul. Az úgynevezett All on four fogpótlás tehát nem mást jelent, mint az implantátumokon nyugvó teljes fogsor pótlását, méghozzá rögzített formában. Az all-on-4 árakat több tényező is befolyásolja.

All on four fogpótlás teljes foghiány esetén is

A teljes foghiány nem csupán az idős korosztályt érinti, hanem akár a középkorúak esetében is vannak olyanok, akik a teljes fogpótlásban gondolkodnak. A kivehető megoldást sokan nem kedvelik, és valami kényelmesebb, praktikusabb, nagyobb biztonságot nyújtó fogpótlást szeretnének magukénak tudni. Számukra ideális választásnak bizonyul az All on four fogpótlás, amihez tulajdonképpen 4 implantáció szükséges, s ezekre kerül rá a fix műfogsor.

Ehhez a megfelelő méretű és a kellő pozícióban elhelyezett implantátum kell, amit a szokásos rutin eljárás alapján ültet be a fogorvos. A műgyökerek akár azonnal terhelhetőek, ha pedig az állcsontok elülső részére kerülnek, akkor jó eséllyel megfelelően rögzülnek azok. A titok abban rejlik, hogy ezen a területen még a saját fogak elvesztése után is megfelelő mennyiségű csont áll rendelkezésre.

Kik számára lehetséges az All on four fogpótlás?

Az elegendő csontmennyiség nélkülözhetetlen az implantátum rögzüléséhez. Éppen ezért nem lehetséges azoknál az All on four fogpótlás, akik elégtelen csontmennyiséggel rendelkeznek. A véralvadási zavarok, a súlyos cukorbetegség, a daganatos megbetegedés, a rendszeres alkoholfogyasztás, az erős dohányzás egyaránt kizáró tényezőnek számítanak.  Természetesen a szájhigiéniára való fokozott odafigyelés nélkülözhetetlen azok számára, akik az All on four fogpótlásban gondolkodnak.

Nem megfelelő szájhigiénia esetében előfordulhat, hogy lepedék és fogkő rakódik le az implantátumra, ami a műgyökér meglazulását is maga után vonhatja. Fontos tehát, hogy a műgyökereken nyugvó teljes fogpótlást viselők kiemelt figyelmet fordítsanak a fogmosásra, a speciális szájhigiénés eszközök használatára. Ahogyan a saját fogak esetében, úgy az implantátumoknál is érdemes felkeresni fogorvosunkat egy fogászati kontroll céljából.


Az állkapocsízület az egyik legbonyolultabb ízület az emberi szervezetben. Ezen ízületek mozgása révén jönnek létre a bonyolult rágási mozgások és a beszédkészség is (a nyelv és ajakfunkciókkal együtt). Ahhoz, hogy kényelmes, jól használható pótlást készíthessünk a páciensnek, elengedhetetlen némi anatológiai ismeret.

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözlöm!
Miben tudok segíteni? Küldj üzenetet vagy telefonálj Ingyen!