Fogászati szolgáltatásaink

Ha kell egy jó fogorvos!

csontpótlás

Csontpótlás Budapesten, a fogászati implantációnál gyakran szükséges

A csontpótlás fogorvosi rendelőnkben rutin eljárásnak bizonyul. A megoldás akkor válik szükségessé, ha a foghiányból adódóan a csont elvékonyodik vagy akár teljesen felszívódik, ezzel lehetetlenné téve a fogpótlást. Nem csak idősebb korban válhat szükségessé az eljárás, hiszen ha a kialakult foghiány nem kerül időben pótlásra, akkor más korosztályoknál is valós kockázat az állkapocscsont vastagságának vagy magasságának csökkenése.

Mikor szükséges a csontpótlás?

Érdemes tudni, hogy a nagymértékű fogszuvasodáson túl a súlyos ínygyulladás is a saját fogak elvesztését vonhatja maga után. Ilyenkor a csont és az érintett területen levő szövetek stimulációja megszűnik, és a szövetek leépülnek. Ugyanakkor a sokakat érintő csontritkulás is érinti az állkapocscsontot, melynek hátterében dohányzás, rendszeres alkoholfogyasztás, egyoldalú táplálkozás és bizonyos hormonális változások is állhatnak.

Alapvetően tehát a parodontálisan érintett fogakon túl a fogászati implantátum beültetése előtt is szükségessé válhat a csontpótlás alkalmazása. Az eljárás mindig az egyéni adottságok és az elérni kívánt célok függvényében történik. A cél pedig nem más, mint az egészséges és jó minőségű csontozat mennyiségének növelése.

Implantológiai csontpótlás

Az állcsontgerinc horizontális és vertikális csontpótlására egyaránt sor kerülhet. Lehetőség van az arcüreg emelésére is. A sinus lift néven is ismert eljárás során a csontmennyiség növelésekor az arcüreg nyálkahártyáját is megemelik, méghozzá az alá helyezett csontpótló anyaggal.

A csontpótláshoz saját csontot és állati eredetűt is lehet használni. Nem ritka, hogy a kettő keveréke kerül alkalmazásra. Az úgynevezett felszívódó kollagén membránok rögzítik a rendszerint szemcsés állagú csontpótló anyagot, elősegítve annak gyógyulását és egy helyben tartását. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, utána pedig antibiotikumos kezelés és néhány napos pihenés szükséges.

Mikor történhet meg az implantátum beültetése?

 

A csontpótlásra a leginkább az implantátum későbbi beültethetősége céljából kerül sor.  A csontosodás mindenképpen időt vesz igénybe, általában fél év, de a páciens egyéni adottságainak függvényében akár egy év is eltelhet addig, míg a fogászati implantátum biztonságosan rögzíthető a kialakult csontanyagban.

A korszerű implantáció egyik alapfeltétele, hogy elegendő csontanyag álljon rendelkezésre. A csontpótlással ez azoknál is megteremthető, akiknél természetes úton már nincsen jelen. A megoldásnak köszönhetően az esztétikai és funkcionális szempontból is kiváló fogpótlás gond nélkül megvalósítható. Az implantátum beültetése nem csupán egyetlen fog esetében kínál megoldást, hanem akár teljes fogsor is nyugodhat a megfelelő helyre beültetett implantátumokon


Implantátumokról már szinte mindenki hallott. Az implantátumok a fogászatban már olyan szinten elterjedtek, hogy gyakorlatilag elengedhetetlen része a fogászati ellátásnak.

Akár egy fog pótlásáról legyen szó, akár többről egy teljes fogatlan állcsontban az implantátumok mindig a legjobb megoldást nyújtják, hogy stabil, rögzített foga legyen a páciensnek.


hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözlöm!
Miben tudok segíteni? Küldj üzenetet vagy telefonálj Ingyen!